Kocsis Máté: Gyurcsányt megfékező operatív törzsre van igény

2021-06-17 20:23 | #Fidesz

Debrecenben tartott frakcióülést a Fidesz. A környéket fekete kordonokkal zárták körbe, és ki is szivárgott Orbán évadzáró beszédéből például az, hogy a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszélyt az országra tekintve az Gyurcsány Ferenc.

A frakcióülés témáiról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön kora délután, amit a Hír TV közvetített. Ezen beszéltek egyebek mellett arról, hogy az 5,5 százalékos GDP-növekedés elérését követően számos gazdasági döntés merülhet fel/várható, többek között:

  •  a minimálbér megemelése 200 ezer forintra, a diplomás minimálbér emelése 260 ezer forintra,
  • nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak, 13. havi nyugdíj visszaépítése,
  • családi adóvisszatérítés,
  • a fegyveresek megkaphatják a hathavi fizetésnek megfelelő fegyverpénzt.
Forrás: Kocsis Máté / Facebook

Gyurcsány-féle operatív törzs

Beszélt a baloldalról is, ami nagyjából annyiban merült ki, hogy Gyurcsány. „A népvándorlás korszaka mellett Magyarországon az is veszély, ha a múlt tér vissza. Tetszik, nem tetszik Gyurcsány Ferencnek, potenciális veszélyként tekintünk rá a magyarok szempontjából” – fogalmazott Kocsis.

„Ismerjük a kormányzását, ismerjük a módszereit, az eladósítást, ismerjük az adóemelő politikáját, ismerjük a nemzeti vagyont kiárusító politikáját, ismerjük az erőszakos, hatalmához ragaszkodó politikáját”

– közölte, majd hozzátette, hogy számukra teljesen világos: Gyurcsány vezeti az ellenzéket, és vannak mellette epizódszereplők, fontosabbak, kevésbé fontosabbak, viccesek, kevésbé viccesek. „Van a főpolgármester úr is, aki minden küszöbben orra bukik, de ők mindenképp epizódszereplők ahhoz képest, amit Gyurcsány Ferenc képvisel.” Kocsis szerint a jövő évi választás arról fog szólni, hogy a DK elnöke „által képviselt erőszakos, véres politika visszatér-e.”

Arra a kérdésre, hogy milyen operatív törzs kellene Gyurcsány ellen, Kocsis azt mondta, humoros kérdésre humoros választ ad: „Sokaknak lenne igénye egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására, sokan el is vállalnák ennek a vezetését, sokaknak igaza is van abban, hogy ideje volna”, mert senki sem gondolta az előzmények után, hogy a DK elnöke majd nemcsak labdába rúghat, hanem csapatkapitány lesz.