Szendefy Mária lehet az alternatíva a Karácsony tábor számára Kaposváron?

2021-06-17 16:20 | #Szendefy Mária #LMP #Zöld #Karácsony Gergely #Kaposvár #Előválasztás

Pintér Attila visszaléptetésével érdekes helyzet keletkezett a kaposvári ellenzéki mezőnyben. Az MSZP a DK-val való megegyezés alapján léptette vissza Pintért, viszont így is maradt Karácsony Gergely miniszterelnököt támogató jelölt a városban, mégpedig az LMP-s Szendefy Mária.

Szendefy Mária közzétett egy képet, melyen Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttel együtt látható, támogatásáról biztosítva Karácsony Gergelyt. Karácsony Gergely a kép alá kommentelte: „És hajrá, Mária!”

A kölcsönös támogatás alapja az lehet, hogy Karácsony Gergely az MSZP, a Párbeszéd, és az LMP Magyarország Zöld Pártja közös miniszterelnök jelöltje. Szendefyt tovább erősíti, hogy a Zavecz Research által készített márciusi felmérésben őt jelölték meg az MSZP-P szimpatizánsai másodlagos preferenciaként, 16 százalék támogatta őt, míg Varga Istvánt a DK jelöltjét csupán 4 százalék.

 „Sajnálom, ami Attilával történt, erős jelölt volt, megérdemelte volna a tisztességes versenyt” – mondta lapunknak Szendefy Pintér visszaléptetéséről.

A kaposvári előválasztás egyelőre kiszámíthatatlan, sokesélyes a játszma. Izgalmas időszaknak nézünk elébe...