Magyar népnek, Magyar kriptót! Itt a vizslacoin! Az új hazai kriptovaluta.

2021-06-18 11:13 | #gazdaság

Egy lelkes magyar csapat megcsinálta a vizslaciont, amivel mi is beszállhatunk a kripto-bizniszbe, illetve még adakozhatunk is.

 

Talán az első, de biztosan a leghíresebb állat képében megjelenő mém kriptovaluta a Dogecoin volt. A kutyapénz mára akkora poén lett, hogy még Elon Musknak is az egyik (most éppen) kedvence lett, ez pedig az árfolyamán is különösen meglátszik.

Azóta a gyors gazdagság reményében több ezren követték a példáját, ezeknek viszont csupán a töredéke vehető valóban komolyan. Május végén azonban egy egészen különleges napra ébredhettünk – még ha nem is volt sok tudomásunk róla -, ugyanis elindult az első magyar kripto-mémvaluta, ami a Doge mintájára szintén egy kutya arcát és nevét öltötte magára. - számol be a Leet hungary csapata.

Ez a Vizslacoin, amely mögött a kis létszámú Hungarian Vizsla Inu csapata áll. 

“Az indulás nem volt könnyű, mert nincs mögöttünk több millió dolláros befektető. Mindenki főállás mellett fordítja most erre az idejét és a pénzét.” – mondta az Indexnek Fábián Sándor, a HVI csapatának fejlesztője.
Sándor úgy nyilatkozott, hogy a motivációjukat az adta, hogy a legtöbb mémcoin nem vehető komolyan, ők viszont a vizslacoinnal szándékoznak valami jót is tenni.

Ezért azt találták ki, hogy a 10 trilliós teljes készlet 10%-át a menhelyi állatok megsegítése céljából átadják a Magyar Vizsla Alapítvány részére, sőt, minden tranzakció 1%-át egy számlára különítik el, amit aztán szintén jótékony célokra használnak majd fel. 

 

ullisztráció : pexels

A cél az, hogy a kisállatkereskedésben ez egy használatos valutává váljon. 

 

Jelenleg 940 holderrel bírnak, ami egy jó kezdetnek számít. Pláne úgy, hogy ezeknek fele magyar. 

Bárki, akit érdekel a magyar vizslacoin, az a Hungarian Vizsla Inu oldalán részeletes tájékoztatást kap, természetesen arról is, hogy hogyan szállhat bele az új mémcoinba, azzal együtt pedig a magyar kutyák megsegítésébe.