Dózerolják a Balaton védett területeit

2021-07-04 19:43 | #Szendefy Mária #Zöld #Balaton #Előválasztás

Többnyire a Fideszhez köthető oligarchák nyerészkednek a Balaton védett területeire építtetett luxushotelekből. A környezetvédelmi jogszabályok kijátszására hívta fel a figyelmet Szendefy Mária, az LMP képviselőjelöltje, aki megígérte, hogy felül fogják vizsgálni ezeket a beruházásokat.

A Balatonparton gombamód szaporodnak a part mellé épített apartmanparkok, hotelek. A környezetvédelmi megfontolásokat rendszerint félresöprik az engedély kiadásakor. Natura 2000 terület, védett madarak fészkelőhelye, vízparti élővilág sem állítja meg a buldózereket - írja Szendefy, a zöld párt Somogy megye 01 választókerületében az ellenzéki előválasztáson induló képviselőjelöltje.

A teljes videó itt tekinthető meg:

A Balatonparton gombamód szaporodnak a part mellé épített apartmanparkok, hotelek. A környezetvédelmi megfontolásokat rendszerint félresöprik az engedély kiadásakor. Natura 2000 terület, védett madarak fészkelőhelye, vízparti élővilág sem állítja meg a buldózereket. NEM HAGYJUK ANNYIBAN ❗️ Meg fogjuk vizsgálni a kiadott engedélyeket és ahol indokolt jogi felülvizsgálatot kezdeményezünk. TÖBB BALATON, KEVESEBB BETON !🌊

Közzétette: Szendefy Mária - LMP – 2021. július 3., szombat