Őrizetben a siófoki strandlopó

2021-07-17 13:16 | #Siófok #Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság #Siófoki Rendőrkapitányság

A nyári hőségben nem ritka, hogy az emberek a strandokra menekülnek a hőség elől. S általános szokássá vált, hogy a fürdőzők, értékeiket “high tech” biztonsági eljárásokkal próbálják megvédeni mint pl.: letakarják dolgaikat a törölközőjükkel. Azonban az esetek többségében a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen és hasonló védelmi mechanikákat a mai tolvajok könnyűszerrel át tudják játszani. Hasonló esetről tesz tanúbizonyságot a Siófoki Strandlopó esete.

A Siófoki Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást az akkor még ismeretlen tettessel szemben, aki az ügy adati alapján 2021. július 16-án késő délután a siófoki Aranypart Szabadstrandon négy fürdőző felügyelet nélkül hagyott értékeit – köztük pénztárcákat, okmányokat, ékszereket, cigarettát – is eltulajdonította.

Az áldozatok, valamint a szemtanúk pontos személyleírása alapján azonban a rendőröknek sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőt. A férfi a tartózkodási helyét a városi kamerarendszer felhasználásával megállapították, így őt a körzeti megbízottak még aznap este elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. Ruházatának átvizsgálása során az eltulajdonított értékek egy része elő is került, így az áldozatok visszakaphatták azokat.

A nyomozók lopás bűntett és vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 37 éves helyi lakost. L. Zoltánt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. - írja a Police.hu

A Somogy Megyei Rendőrkapitányság ezért az ilyen esetek elkerülése érdekében az alábbiakat javasolja

  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyait, iratait, bankkártyáit hagyja otthon!
  • Csak éppen elegendő mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • A törölköző nem értékmegőrző!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem!
  • Nyaralója, apartmanja ajtajait, ablakait távozáskor mindig zárja be, és használja a rendelkezésre álló riasztót is!