Brutális pusztítást végzett a tegnapi vihar - továbbra is érvényben az elsőfokú figyelmeztetés a zivatarveszélyek miatt.

2021-07-18 14:48 | #Kaposvár #Kadarkút #vihar

A tegnapi vihar nyomán több magyarországi község is árvíz alá került.  

Több település esett áldozatul a tegnap esti viharból adódó özönvíz és villámárvíz miatt. Somogyban  Kercseligetet vitte maga alá a víz. 

 Kercseligeti árvíz - Fotó: Csonka Kriszti

 

 Kercseligeti árvíz - Fotó: Csonka Kriszti

 

 Kercseligeti árvíz - Fotó: Csonka Kriszti


Kaposvártól nem messze Jágónakon az autókat is maga alá kapta a sűrű sodrás, jól látható a MetFigyelőn megosztott videón.

 

Azonban az időjárás Kaposvárat sem kímélte. 

A füredi úti csomóponti a vízakna például félelmetesen köpte ki magából a vizet, elárasztva ezzel az egész útszakaszt. A jelenséggel több helyen is lehetett találkozni városszerte. S sajnos nem ez volt az első eset sem. 

Kaposvár, most 🥺

Közzétette: Benke József – 2021. július 17., szombat

 

A kadarkúti jégkárosultaknak ismét szembesülniük kellett az időjárással

Majdnem 4 hete, hogy Kadarkút városát elverte a jégeső. A városban jelenleg is zajlanak a javítási munkálatok, azonban a nagyon sok háztető jelenleg is csak fóliával van fedve.  Sajnálatos módon nem mindegyik háztartás jutott szakszerű ellátáshoz, ugyanis a javítási munkálatokat sokan úgy tudták megoldani az emberi összefogás jegyében ahogy sikerült, hiszen a környékbeli szakemberek / katasztrófa védelmi szervek / tűzoltók jelentős része le lett terhelve. Ennek okán több házba is beszivárgott a csapadék. 
A Kadarkúti Önkormányzat, tartalékait őrölve, továbbra is segítséget nyújt a károsultaknak. Ezért például idén Kadarkúton a városnap, forrás hiányában el is marad.

 

A továbbiakban zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben!

 

Heves zivatarok és felhőszakadás miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.  Kiemelték: vasárnap kezdetben elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti területein, majd napközben ismét többfelé, várhatóan a hétfőre virradó éjszaka is lehetnek zivatarok. Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat, emellett néhol kisméretű jég, viharos széllökés is lehet.