Néhány nehézfiúval megint kevesebb maradt a siófoki Petőfi sétányon

2021-07-18 15:50 | #smrfk #Készenléti Rendőrség #Siófok #Petőfi sétány #Kábítószer #garázdaság #ittas vezetés

A két héttel ezelőttihez hasonló razziát tartott a rendőrség a siófoki Petőfi sétányon szombaton éjjel: ezúttal 11 embert állítottak elő.

Az idegenforgalmi szezonban Siófok lakossága a többszörösére duzzad, ezért a rendőrség az évnek ebben az időszakában alapvetően megerősített létszámmal van jelen a városban, különösen annak frekventált pontjain, és az önkormányzattal, a társszervekkel, valamint a polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait. A bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a folyamatosan korszerűsödő térfigyelő-kamerarendszer is.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a társszervek munkatársai 2021. július 17-én 20 óra és július 18-án 4 óra között összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, a Petőfi sétányon. A fokozott ellenőrzés során a rendőrök több, mint 300 főt igazoltattak, közülük 11-et állítottak elő elfogatóparancs, bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt. Két fővel szemben garázdaság, egy esetben kábítószer birtoklása miatt kellett fellépniük az egyenruhásoknak. Az akcióban két elfogatóparancs alapján körözött személyt is elfogtak, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.