Huszonegy év fegyházat kaphatnak a drogkereskedő banda tagjai

2021-07-20 10:00 | #Somogy Megyei Főügyészség #Kábítószer #kábítószer-kereskedelem #Siófok #extasy #speed #marihuana #kokain

Eredetileg saját kábítószer-fogyasztásukat akarták finanszírozni a narkókereskedéssel, csak aztán belejöttek a dílerkedésbe.

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség három fiatal férfival és egy nővel szemben, akik különböző fajtájú kábítószereket terítettek több megyében.

A vádirat lényege szerint a 28 éves elsőrendű vádlott – aki maga is rendszeres kábítószer-fogyasztó volt – 2019 nyarán elhatározta, hogy költségeit kábítószer-kereskedésből fogja fedezni. Mivel nem volt jogosítványa, ezért az üzletbe bevonta bizalmasát, a 24 éves másodrendű vádlottat is, aki drogfogyasztásának részbeni finanszírozása fejében vállalta, hogy barátját beszerző körútjaira fuvarozza, de a potenciális vásárlók toborzásában és az értékesítés szervezésében is közreműködött. A fiatalok havi rendszerességgel többször is útra keltek, és nem beazonosítható személyektől az elsőrendű vádlott továbbértékesítési céllal extasy és speed tablettákat, marihuánát és kokaint szerzett be. A vevőkör folyamatos bővülése miatt az elsőrendű vádlott új beszerzési forrásokat keresett, így került kapcsolatba a harmad- és a negyedrendű vádlottal. A három, letartóztatásban lévő férfin végül összehangolt akció során ütöttek rajta a rendőrök 2020 augusztusában Siófokon, az autóban elrejtett illegális szereket az akció során a nyomozó hatóság tagjai megtalálták és lefoglalták.

A letartóztatásban lévő terheltekkel szemben a főügyészség – előkészítő ülésen történő beismerés esetén – 9 , 7, valamint 5 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, míg a szabadlábon lévő negyedrendű vádlott nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.