Bevert a kalauznak, aki rászólt, takarja el az arcát a maszkkal

2021-07-23 10:06 | #Siófoki Járásbíróság #Siófoki Járási Ügyészség #garázdaság #közfeladatot ellátó személy elleni erőszak #kötelező maszkviselés

Előbb meglökte, aztán megütötte a jegyellenőrt, aki figyelmeztette, hogy az orra és a szája is kint van.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és garázdaság miatt emelt vádat a siófoki ügyészség azzal a férfival szemben, aki az állára húzott maszkkal utazott a vonaton, majd rátámadt a jegyellenőrre.

A 48 éves enyingi férfi 2020 szeptemberében egy Siófokról Székesfehérvárra tartó személyvonaton utazott, s az ekkor érvényes járványügyi intézkedések ellenére a maszkot szabálytalanul, nem az orrát és száját eltakarón viselte. Amikor a kalauz felszólította a védőmaszk megfelelő viselésére, a vádlott rendkívül indulatossá vált, meglökte, majd megütötte a sértettet, aki futva a vagon első szakaszába menekült, miközben telefonon értesítette a rendőrséget. Amikor a vonat néhány perccel később a következő állomáson megállt, a vádlottat a helyszínre érkező járőrök elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították. A közfeladatot ellátó személynek minősülő jegyellenőr bántalmazásán túlmenően a férfinak azért is felelnie kell, mert 2019 decemberében a siófoki vasútállomáson előbb hangosan szidalmazta a várakozó utasokat, később úgy megrángatta a váróterembe érkező biztonsági őrt, hogy annak elszakadt a mellénye.

Az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott a vádiratban.