Céges üzemanyagkártyára tankolta saját és haverjai kocsiját a kőműves

2021-07-28 10:56 | #Kaposvári Járási Ügyészség #Kaposvári Járásbíróság #sikkasztás #üzemanyagkártya #kőműves

Több, mint 2,5 millió forintnyi naftát számolt el munkáltatója költségére.

Nagyobb értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki majd egy éven keresztül nem csak munkáltatója, hanem saját és ismerősei járműveit is tankolta a sértett cég üzemanyagkártyájának felhasználásával.

A vádlottat egy Somogy megyei cég kőművesként foglalkoztatta, s feladatai közé tartozott a cég tehergépkocsijának vezetése is. A munkaszervezés megkönnyítése miatt a fiatal férfi 2018 nyarán megkapta a sértett társaság nevén lévő üzemanyagkártyát, amivel a munkavégzéssel összefüggő tankolásokat ki tudta fizetni. A vádlott azonban a kártyával 2019 júliusáig nemcsak a teherautókba, hanem saját autójába, kannákba és ismerősei gépjárműveibe tankolt üzemanyag értékét is ezzel egyenlítette ki – jogosulatlan vásárlásaival több, mint 2,65 millió forint értékű üzemanyagot sikkasztott el.

Az ügyészség vádiratában – előkészítő ülésen történő beismerés esetén – 2,5 év börtönt, valamint az elkövetési értékre vonatkozó vagyonelkobzást indítványozott a vádlottal szemben.