Petíciót indít a Momentum a Kaposvári Egyetemért

2021-08-08 17:52 | #Előválasztás #Kaposvár #Bereczki Dávid #Momentum

Bereczki Dávid, a Momentum előválasztási jelöltje, petíciót indított a Kaposvári Egyetem szabadsága érdekében.

Mint írja:

"A Fidesz háborút indított az oktatás szabadsága és az egyetemi autonómia ellen.

Az első áldozat a CEU volt, melyet a Lex CEU-val ellehetetlenített a kormány, majd az elmúlt esztendőben szinte a teljes magyar felsőoktatást bekebelezték.

Ennek áldozata a Kaposvári Egyetem is, melynek nem csak függetlenségét, de nevét is elvette az Orbán-kormány. A MATE-ba való beolvasztás már elbocsátásokat vont maga után és ez a tendencia várhatóan a jövőben is folytatódni fog.

Mi a Momentumban hiszünk abban, hogy a felsőoktatás csak szabadon működhet hatékonyan. Egy erős város alapja a versenyképes, modern oktatásban rejlik. 2022 után pedig le fogjuk fektetni ennek alapjait Kaposváron is, ha addig a kormány nem hátrál meg."

A petíciót itt lehet elérni:

https://momentum.hu/peticiok/fuggetlen-kaposvari-egyetemet/

MENTSÜK MEG A KAPOSVÁRI EGYETEMET - PETÍCIÓT INDÍT A MOMENTUM 🍊 A Fidesz háborút indított az oktatás szabadsága és az egyetemi autonómia ellen. 😡 Az első áldozat a CEU volt, melyet a Lex CEU-val ellehetetlenített a kormány, majd az elmúlt esztendőben szinte a teljes magyar felsőoktatást bekebelezték. ‼️ Ennek áldozata a Kaposvári Egyetem is, melynek nem csak függetlenségét, de nevét is elvette az Orbán-kormány. A MATE-ba való beolvasztás már elbocsátásokat vont maga után és ez a tendencia várhatóan a jövőben is folytatódni fog. 👉🏻 Mi a Momentumban hiszünk abban, hogy a felsőoktatás csak szabadon működhet hatékonyan. Egy erős város alapja a versenyképes, modern oktatásban rejlik. 2022 után pedig le fogjuk fektetni ennek alapjait Kaposváron is, ha addig a kormány nem hátrál meg. 🇭🇺 Együtt, összefogással megmenthetjük az egyetemet! Írd alá Te is petíciónkat a Kaposvári Egyetem szabadságáért online: https://momentum.hu/peticiok/fuggetlen-kaposvari-egyetemet/

Közzétette: Bereczki Dávid - Momentum – 2021. augusztus 5., csütörtök