Kaposvári előválasztás - Szendefy visszalépett Horváth Ákos javára

2021-08-17 15:46 | #Horváth Ákos Ervin #Szendefy Mária #Ungár Péter #Ander Balázs #LMP #Zöld #Jobbik #Előválasztás #Kaposvár

A kaposvári előválasztás újabb fordulatot vett. Az LMP jelöltje, Szendefy Mária visszalépett Horváth Ákos Ervin javára. Szendefy a jövőben Horváth kampányát segíti majd.

A visszalépést kedden 11 órakor jelentette be a két jelölt, illetve Ungár Péter az LMP és Ander Balázs a Jobbik részéről Kaposváron.

Mint ismert, Horváth Ákos Ervint a Márki-Zay Péter vezette MMM, illetve a Jakab Péter vezette Jobbik támogatta, majd a közelmúltban hozzájuk csatlakozott a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt és a Gémesi György féle Új Kezdet.

Szendefy Mária elmondta, köszöni a támogatást és a lehetőséget, de úgy gondolja, most az egyéni ambíciók helyett fontosabb a kormányváltás. A zöld jelölt úgy érzi, sikerült ebben a pár hónapban egy erőteljes zöld kampányt folytatni, sikerült a balatoni fideszes visszaélésekre ráirányítani a figyelmet, és sikerült hangsúlyozni a kaposvári tömegközlekedés, illetve a Deseda problémáját. Szendefy Mária, a visszalépésen túl, aktívan támogatja majd Horvát Ákos Ervint kampányát is. 

Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője elmondta, Szendefy Mária egy harcos és elkötelezett jelölt, aki számos zöld ügyet képvisel. Ilyenek például a Balaton, vagy a Deseda problémái, melyeket évek óta felkarolt. Azonban az LMP-nek fontos a kormányváltás és fontos, hogy Kaposvár megszabaduljon a Fidesztől. Ezért lép most egyet hátra Szendefy Mária, akire a kaposváriak és a zöldek ezután is számíthatnak.

Horváth Ákos Ervin elmondta, köszöni Szendefy Máriának és az LMP-nek ezt a gesztust, tisztában van vele, hogy ez nem csak egy lehetőség, de felelősség is, amivel élni fog. Örül, hogy mindenki számára olyan megoldás született, amiért teljes mellszélességgel tud a továbbiakban is küzdeni a kormányváltásért.

Végezetül Ander Balázs, a Jobbik dél-somogyi országgyűlési képviselője elmondta, hogy Horváth Ákos Ervin egy igaz polgári jelölt. Hozzátette, teljes összefogásra van szükség, amiből a civileket sem hagyhatjuk ki, a Jobbik odaált a civilek mögé, és minden támogatást megad nekik, hogy együtt sikerüljön leváltani a Fideszt. Horváth egy olyan civil jelölt, aki már bizonyított eddigi élete során és 2019-ben is ki mert állni a Fidesszel szemben.

A sajtótájékoztatón nem beszélt, de Fejes István az MMM megyei koordinátora lapunknak elmondta: örül, hogy a pártok végre rájöttek, hogy civilek nélkül nem teljes az összefogás és Kaposváron is civil jelölt lehet a siker záloga. Fejes arra is felhívta a figyelmet, hogy elkezdődött az összefogás lejáratása. Láttunk már ilyet 2019-ben, mikor magukat ellenzékinek mondó politikai szereplők végezték el a Fidesz helyett a politikai aknamunkát, némi ellenszolgáltatás fejében. Ezek a hangok ismét felerősödtek és kórusban a fideszes médiákkal együtt köpködik az ellenzéki jelölteket. Fejes arra kéri a kaposváriakat, ne higgyenek a hazugságoknak, jöjjenek el személyesen és ismerjék meg Horváth Ákost, vagy a többi jelöltet, látni fogják, tisztességes emberek egytől egyig.