A Vár park szép, de nem üzemel a WC

2021-08-23 15:11 | #Meggyes József #Vár park #Kaposvár

Az újonnan elkészült és átadott (2021.08.20-án) Vár park szép lett. Megnéztük már a nyitás napján is, de a nagy tömeg miatt nem készítettem képeket róla. Gondoltam majd hétfőn (azaz ma) fotózok és elhatároztam szót nem ejtek az általam furcsának talált kivitelezési dolgokról.

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Egyszóval semmi negatív! 

Becsukom a fél szemem, mert amúgy szép. A játszótér meg pláne. Az unokákat úgy kellett onnét kiimádkozni. Miközben ők sokadjára is kipróbáltak minden egyes elemet, én körbesétáltam ismét, lőttem néhány kockát (egyesével a Kaposvár albumomban), majd elballagtam megnézni a kerékpár szervízt: Semmi! 

Pontosabban egy jó nagy, délre üveg falu, üres helyiség. Se bringapont, se szerviz! Ekkor még semmi, hisz nem egyszerű manapság kifogni egy megbízható üzemeltetőt, de azért a jobb szemem sarkában kezdett bizseregni az az idegszál, ami ókor önálló életre kel és "vidáman" rángatózik bizonyos élethelyzetek láttán. 

El is érkezett az idegszál pillanata, amikor rányitottam volna a mellékhelyiségre. Volna, mert az objektumot zárva találtam. A hölgyek a nőit is. Akkora felfestésekkel kelleti magát a hely, hogy szinte már kötelezőnek érzi az ember a használatra, akkor is ha nincs inger. De volt. Építettek egy akkora épületet mint egy kisebb helikopter hangár, oszt az egyik fele üres, a másik felét meg nem használhatod. 

Felhívtam a városüzemeltetés által megadott számot, de ott válasz nincs, csak a bejelentéseket rögzítik. Nos kérem! Volt közben olyasvalaki, ki a zárva tartott illemhely miatt volt kénytelen, gyerekkel együtt távozni. 

A nap kérdése: ha már most nincs pénz üzemeltetni, akkor mi lesz később? 

Például azokkal a dolgokkal is, ami napi -de ha nem is napi hát heti- jelenlétet igényelne, mert ha nem, akkor a vártörténeti résznek esztendőt nem adok s úgy lepusztul mint az eredeti a török után. Ismétlem, a beruházás szép. Most az. De kell legyen gazdája. Az nem a gondos gazda, hogy kivezényel öt közmunkást egy zsákkal és kiürítik a szemetes edényeket. Ahhoz a feladathoz elég lenne egy ember is. Nekem alapból furcsa, hogy egy ilyen helyen nincs egy gondnok? Egy gondnok, aki visszaseperné a helyére a falra ráhordott murvát, a falakra ráfolyt földet, összeszedné az eldobált (vagy a szél hordta) szemetet, gazolna ahol kell, nyírna ahol már kell, füvesítene ahol még nincs, és eső híján akár locsolhatna ahol lehet, pótolná a fűszerkert kiégett növényeit (bíz már a megnyitóra kiégett egy jelentős része), nyitna és zárna mellékhelyiségeket, tisztán tartaná, felügyelné, stb, stb.

Az eredeti írás és további képek itt található: