Büntetőfékezett és verekedett a sofőr, mert az autójában kidőlt az üdítő

2021-08-24 11:21 | #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #közúti veszélyeztetés #Büntetőfékezés #légzsák

Miután megütötte a vétlen autóst, olyan erővel csapta rá az ajtót, hogy működésbe lépett a légzsák.

Közúti veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség azzal a 42 éves, helybéli férfival szemben, aki ámokfutásba kezdett, miután az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője.

A vádlott két utassal – köztük egy kiskorú gyermekkel - autózott a sértett gépkocsija mögött Kaposvár egyik négysávos útján. Amikor a sértett észlelte, hogy túllépte a megengedett sebességet, fokozatosan fékezve lassítani kezdett. A vádlottnak emiatt szintén fékezésre kényszerült, s közben utasának kiborult az üdítője. A férfi emiatt ideges lett, a záróvonalon átlépve, káromkodva a sértett mellé hajtott és megállásra szólította fel. A másik autós azonban ment tovább, erre a vádlott elé vágott, majd büntetőfékezett előtte, végül egy körforgalomba érve keresztbe fordulva megállásra kényszerítette. A dühöngő férfi ezután kiszállt a kocsijából, odament a sértettéhez, feltépte az ajtaját és ököllel arcon vágta, majd az autójából kiszállva a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy működésbe lépett a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.