A kaposvári Pszp-s jelölt újra az összefogás ellen

2021-08-26 10:22 | #Kaposvár #pszp #Szöllősi Istvánné #Szanyi Tibor #ISZOMM #Politika

Ahogy a 2019-es kaposvári önkormányzati választáson, úgy most is az ellenzék megosztására készül a korábbi kaposvári Pszp-s jelölt, Szöllősi Istvánné, immáron Szanyi Tibor oldalán.

Miután Szanyi Tibor érzékelte, nem terem neki több babér az Mszp-ben, létrehozta az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat, mely kifejezetten a baloldali embereket kívánja megszólítani. 

Szanyiék nem vesznek részt az előválasztáson, hiszen azt megalakulásuk óta “parasztvakításnak” értékelik.

Ennek megfelelően, már állítják is a jelölteket a körzetekben a 2022-es választásra. A keddi napon is történ egy nagy bejelentés Budapest 3. számú választókörzetében, ahol a kaposvári Pszp korábbi jelöltjét, a kaposvári Szöllősi Istvánnét ajánlották Szanyiék a budapestiek figyelmébe - számol be az azonnali.hu.  

A korábbi pszp-s jelölt sokat nem mondott arról, hogy mit is ajánl a budapestieknek, de annyit azért elmondott: a Jobbikkal elképzelhetetlennek tartja az összefogást, ezért indul.

Mint ismert, a Pszp Kaposváron a 2019-es önkormányzati választásokon szintén az ellenzéki összefogás ellen indult, megosztva ezzel az ellenzéki szavazatokat. Szöllősi Istvánné akkor is aktívan kampányolt a Jobbik ellen Pszp-s jelöltként, így a Fidesz be is húzta mind a 12 önkormányzati körzetet. Toponáron kifejezetten a Pszp miatt nyert a Fidesz, igaz, a körzetek többségében nem ez számított.

A kampány alatt kiderült, Szöllősi Istvánné kezdettől fogva nem akart együttműködni a 2019-es kaposvári önkormányzati választáson az ellenzéki összefogással, ezért is vállalta a PSZP-ben a jelöltséget. Tehát a PSZP csak színlelte az együttműködési hajlandóságot, valójában eszük ágában sem volt megegyezni az ellenzékkel.