Késsel fenyegetőzött a vasútállomáson a részeg férfi

2021-08-26 09:01 | #Siófoki Járásbíróság #Siófoki Járási Ügyészség #felfegyverkezve elkövetett garázdaság #vasútállomás #Siófok

Belekötött a vasútőrbe, a mosdóba tartó utasokba és egy asztaltársaság tagjaiba. 

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt egy év négy hónap börtönre ítélte a siófoki bíróság azt a 27 éves, gyömrői férfit, aki erősen ittas állapotban előbb verekedést akart kiprovokálni, majd egy késsel fenyegetőzött a siófoki vasútállomáson.

A vádlott júliusban a siófoki vasútállomáson részegen hangoskodott, majd verekedni akart az egyik vasútőrrel. Miután utóbbi kitért előle, félig telt söröskorsókat vágott a földhöz, utána pedig a mosdóba igyekvő utasokat kezdte inzultálni. Ezt követően egy bisztróban ülő asztaltársaságához lépett, kihívóan levette a pólóját, majd a vendégeket verekedésre hívta ki, és több alkalommal az asztalra köpött. Végül felszállt az egyik vonatra, s a lehúzott ablakon át fenyegetőzni kezdett egy zsebkéssel, azt kiabálva, hogy aki felszáll a vonatra, azt „kilyuggatja”. Ekkor érkeztek meg a kihívott rendőrök, akik elfogták és előállították a megvadult, részeg férfit, akinek később elrendelték előzetes letartóztatását.

A siófoki ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította bírósági elé, mely a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben emellett elrendelte korábbi, felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is. Az ügyészség az ítélet ellen a hosszabb tartamú szabadságvesztés miatt jelentett be fellebbezést.