Fél évtizedre rács mögé kerül a kaposvári pékséget kirabló férfi

2021-08-30 09:40 | #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #felfegyverkezve elkövetett rablás #pékség #péklapát #kés #rendőrség

Késsel fenyegette az alkalmazottakat és a péklapáttal védekezni akaró tulajdonost.

Öt év fegyházra ítélte a kaposvári bíróság azt a 28 éves, helybéli férfit, aki májusban kirabolt egy pékséget a somogyi megyeszékhelyen, ám a kiérkező rendőrök még a helyszínen elfogták.

A korábban már büntetett vádlott 2021 májusában ment be az egyik belvárosi pékségbe Kaposváron, a pult mögé lépve ruhájából előhúzott egy 15 centis kést, s azt eladók felé tartva több pékárut is magához vett. Közben azonban megérkezett a pékség tulajdonosa, aki egy péklapáttal megpróbálta elkergetni a rablót, mivel azonban a férfi folyamatosan felé hadonászott a késsel, inkább visszahátrált. A rabló azonban így sem menekülhetett, ugyanis annyit szerencsétlenkedett, hogy közben megérkeztek a riasztott rendőrök, akik a helyszínen el is fogták.

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt gyorsított eljárásban emelt vádat a 28 éves férfi ellen, akit a bíróság az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondott ki, s 5 évre fegyházba küldött. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosbításért miatt jelentett be fellebbezést.