Hatvanöt ügyfelét verte át az internetes csalópáros

2021-08-31 11:59 | #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #csalás #fogház

Álprofilok alatt kínáltak nem létező mobiltelefonokat.

A Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a 31 éves nővel és 29 éves férfival szemben, akik változatos módszerekkel vertek át számos sértettet.

Az élettársak elhatározták, hogy internetes csalásokkal szereznek pénzt. A nő profilja, illetve kifejezetten a csalás lebonyolítására létrehozott álprofilok alatt olyan termékeket, elsősorban mobiltelefonokat árultak, melyekkel nem rendelkeztek. Emellett olyan álprofilokat is létrehoztak, melyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt. A sértettekkel a férfi tartotta a kapcsolatot, a pénzt is az ő bankszámlájára utaltatták. A páros összesen 65 sértettől csalt ki a szabálysértési értékhatárt, azaz 50 ezer forintot meg nem haladó összeget, majd amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.