A szomszédok akadályozták meg a családi ház kirámolását, s fogták el a betörőt

2021-09-06 09:43 | #Marcali Járásbíróság #Marcali Járási Ügyészség #visszaeső #Keszthely #Balatonmáriafürdő #betörő #lopás

A többszörös visszaeső férfi a börtönbe vonulása előtt még úgy gondolta, belefér néhány akció.

Lopás kísérlete miatt gyorsított eljárásban két év fegyházra ítélet a marcali bíróság egy többszörös és egyben különös visszaesőnek minősülő férfit, aki megpróbált betörni egy családi házba, ám a szomszédok tetten érték.

A többszörösen büntetett előéletű, 46 éves férfit vagyon elleni bűncselekmények miatt utoljára júniusban ítélte el a bíróság, akkor 2 év 3 hónap fegyházat kapott, a börtönbe vonulásig azonban szabadlábra került. Az ítélet láthatóan nem tartotta vissza, ugyanis előbb Keszthelyen tört be egy ingatlanba, majd augusztusban Balatonmáriafürdőn próbált meg betörni egy családi házba. Az udvaron talált kővel bezúzta a bejárati ajtó melletti ablakot, azonban az ingatlanba már nem tudott bemenni, mivel a szomszédok felfigyeltek a zajra, és kérdőre vonták. A férfi megpróbált elfutni, ám a két szomszéd autóval utána ment, elkapták, s felszólították, a rendőrök megérkezéséig térjen vissza a helyszínre. A marcali rendőrök végül az érintett háznál fogták el és vették őrizetbe a pórul járt betörőt.

A Marcali Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, s mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, az ügyészség indítványára elrendelte a letartóztatását is.