Hatalmas elismerést kapott a kaposvári Okosmocsár

2021-09-07 16:00 | #Okosmocsár #Okospark #Kaposvár #Európa Zöld Városa Díj #kaposvári önkormányzat

Európa Zöld Városa Díjat kapott az ország első Okosmocsara, mely eredetileg egy mesterséges tó volt az Okosparkban, de, mivel a kaposvári városvezetés képtelen volt rendben tartani, inkább Okosmocsár lett belőle.

A díjat Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár és Dr. Orlóci László a Magyar Díszkertészek Szakmai Szervezetének elnöke adta át Dér Tamás alpolgármesternek.

Ahogy júniusban írtuk, az Okosmocsár az Okosparkban van, eredetileg tó és szökőkút funkciót látott el, de a város fideszes vezetői jobbnak látták, ha az ide látogatók természetközelibb élményt kapnak a mesterségesen kialakított tónál. Ez láthatóan jól sikerült, hiszen a mesterséges tavat már majdnem teljes terjedelmében beborítja a zöld -, és barnamoszat. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ismét mesterséges tóként funkcionál a létesítmény, de mivel a pályázat beadási határideje július 25-e volt, így nem a jelenlegi, hanem az akkori állapotot díjazhatták a szakértők.

A nyertes projekt jelölése kerül az Európa Zöld Városa Díj nemzetközi versenyre, melynek díja elsődlegesen tiszteletdíj, átadására a hanyatló nyugat fellegvárában Brüsszelben, a brüsszeli bürokraták és sorosista lobbiszervezetek szorításában vergődő Európai Parlamentben, a Zöld Városok Nemzetközi Kongresszusán kerül sor.

Gratulálunk! 😊

JÚNIUSI KÉPEK