Hosszú időre fegyházba küldték a részeg férfit, aki megütött egy kaposvári buszsofőrt

2021-09-22 09:33 | #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #közfeladatot ellátó személy elleni erőszak #fegyház ##Kaposvár

Azzal fenyegette a járművezetőt, hogy elvágja a torkát.

Három év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte a kaposvári bíróság azt az 57 éves P. Vilmost, aki részegen akart felszállni egy helyijáratos buszra, s miután a sofőr ezt nem engedte, megütötte a buszvezetőt.

A büntetett előéletű férfi augusztusban Kaposváron egy helyijáratos autóbusszal akart utazni, de a buszsofőr, mivel látta, hogy csatakrészeg, közölte vele, nem szállhat fel. A férfi erre dühbe gurult, és előbb ordibálva fenyegetni kezdte a sofőrt, hogy elvágja a torkát, majd meg is ütötte. A dühöngő P. Vilmost végül élettársa rángatta le a járműről, s a megállóból is elmentek, ám a helyszínre érkező járőrök rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondott ki bűnösnek. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása, a védelem enyhítés végett jelentett be fellebbezést.