Átlépte a 270 ezret az előválasztáson szavazók száma

2021-09-24 11:25 | #Előválasztás #Kaposvár #magas részvétel #Európa park #szavazósátor #online szavazás

Kaposváron, az Európa parkban felállított sátornál – információink szerint – már több, mint kétezren voksoltak.

Az Előválasztás-Élni hívlak Facebook-oldal tájékoztatása szerint csütörtök estére átlépte a 270 ezret az ellenzéki előválasztáson leszavazottak száma. A hivatalos adatok szerint csütörtökön az utcai szavazósátrakban 63 006-an, az interneten pedig 8315-en voksoltak. Utóbbi az eddigi legnagyobb online részvételi szám, ami azt mutatja, egyre inkább alkalmas a rendszer az interneten regisztrált szavazók igényeinek kielégítésére.

A KPSVR összegzése szerint az előválasztás első négy napján a szavazósátraknál 252 461-en, online 20 327-en voksoltak, azaz eddig összesen 272 788-an éltek a lehetőséggel, hogy szavazzanak az egyéni választókerületek jelöltjeire és a miniszterelnök-jelöltekre. Úgy tudjuk, Kaposváron is átlépte a kétezrt az Európa parkban felállított szavazósátorban leadott voksok száma.

Országosan a sátraknál eddig amúgy a legerősebb napnak 69 336 vokssal a kedd bizonyult, míg az interneten – ahogyan fentebb írtuk – a csütörtök. Noha utóbbi több, mint kétszeresére nőtt a voksolás első napjai óta, a szervezők kérik, aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon. A személyes szavazás ugyanis jelenleg kevesebb várakozással jár együtt, és így szabadulnak fel azonosítási alkalmak azoknak, akik személyesen semmiképp sem tudnak szavazni. Megjegyzik, az online call center bővítésén jelenleg is dolgoznak, az operátorok száma folyamatosan nő, jelen pillanatban a munkájukhoz szükséges eszközöket kell még beszerezni. Ehhez kérik a választók hozzájárulását, melyet itt lehet megtenni: https://tamogass.ahang.hu/elovalasztas