Előválasztás: este urnazárás, eddig 570 ezren szavaztak

2021-09-28 10:15 | #Előválasztás #Kaposvár #ellenzéki összefogás #urnazárás #Európa park

Aki a hivatalos, kedd esti záráskor már sorban áll, még leadhatja a szavazatát.

Hétfőn 57 545-en szavaztak az előválasztáson az Előválasztás-Élni hívlak Facebook-oldal tájékoztatása szerint: a szavazósátraknál 34 421-en, online 23 124-en éltek a lehetőséggel – vagyis ismét új rekord születtt -, hogy eldöntsék, kik induljanak összellenzéki támogatással az egyéni választókerületekben jövő tavasszal a kormánypárti jelölttel szemben, illetve a miniszterelnök-jelöltek közül melyik három jusson a második fordulóba. Hétfő estig összesen 569 803-an voksoltak, kedd reggelre pedig a szavazatok száma meghaladta az 570 ezret!

A kilenc napos szavazási időszak hivatalosan ma 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy az ekkor már sorban állók még leadhassák a szavazatukat. A sorban állási szabályt egyaránt alkalmazni kell a személyes és az online szavazási módokra. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a személyes sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a személyek, akik még leadhatják a szavazatukat. Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó videós azonosítás lezárul és az érintett leadja a szavazatát.

Kaposváron az Európa parkban szavazhat, aki eddig még nem tette meg, hogy leadta a voksát Bereczki Dávidra (Momentum), Horváth Ákos Ervinre (Jobbik, LMP, ÚVNP, ÚK, MMM) vagy Varga Istvánra (DK, MSZP, Párbeszéd, Liberálisok), illetve az öt miniszterelnök-jelöltre, Dobrev Klárára, Fekete-Győr Andrásra, Jakab Péterre, Karácsony Gergelyre vagy Márki-Zay Péterre.