A harmadik büntetőfékezésnek karambol lett a vége

2021-10-04 10:05 | #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #Büntetőfékezés #karambol #Kaposvár #közúti veszélyeztetés

Addig satuzgatott a bedühödött sofőr, amíg a mögötte haladó bele nem hajtott az autójába.

Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség azzal az 50 éves férfival szemben, aki többször is büntetőfékezett, mert az elé besoroló sértett miatt csökkentenie kellett a sebességét.

A férfi 2020 novemberében Toponárról autózott Kaposvárra. A sértett vele azonos irányba haladt szabályosan, de lassabb tempóban, majd, amikor a négysávos út két sávosra szűkült, kellő távolságban besorolt a vádlott gépkocsija elé. A vádlott ekkor indulatba jött, mivel emiatt csökkentenie kellett a sebességét, ezért rádudált, illetve rávillogott a sértettre, majd meg is előzte őt. Miután visszatért az eredeti sávjába, indokolatlanul és hirtelen fékezni kezdett, hogy a sértettet megleckéztesse, s ezt gyorsítás után megismételte, így a sértettnek kétszer is intenzíven fékeznie kellett. A férfi azonban harmadszor is büntetőfékezezett, ekkor azonban a sértett már nem tudta elkerülni az ütközést, szerencsére a karambolban nem történt személyi sérülés.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.