A botja után a halőrt is a Desedába akarta dobni a részeg rapsic

2021-10-05 10:25 | #Deseda #rapsic #közfeladatot ellátó személy elleni erőszak #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #Kaposvár

Huszonöt éves, lejárt engedéllyel akarta igazolni magát az orvhorgász.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség azzal a 42 éves helybéli férfival szemben, aki erőszakoskodott a vele szemben jogszerűen eljáró halőrrel.

 A vádlott júliusban a Deseda tónál tiltott helyen és engedély nélkül horgászott, amikor a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőr felszólította engedélyének bemutatására és személyazonossága igazolására. A férfi egy érvénytelen, 1996-ban kiállított tagsági igazolványt és egy fogási naplót mutatott, személyazonosságát viszont nem volt hajlandó igazolni, ezért a halőr értesítette a rendőrséget. Közben a vádlott összepakolta a horgászfelszerelését, a horgászbotját bedobta a tóba és közölte a sértettel, hogy ő nem horgászott, hanem csak sétált a környéken, amihez még viccesen azt is hozzátette, hogy a sértettet is bedobja a bot után, majd elindult hazafelé.

A halőr megpróbálta feltartóztatni, az útjába állt, azonban az ittas vádlott erre bedühödött, kéököllel kétszer megpróbálta megütni, de a sértett kitért az ütések elől, majd a kezét a vádlott mellkasára helyezve próbálta meg visszatartani, mivel azonban a férfi továbbra is agresszív volt, végül útjára engedte. Az orvhorgászt az időközben kiérkező kaposvári rendőrök fogtak el az egyik tóhoz közeli utcában.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapfotó: SM Főügyészség