Tisztelt Gyurcsány-fóbiások!

2021-10-06 15:25 | #Gyurcsány Ferenc #blog

A rosseb, aki ezt érti! Egy ideig viszonylag csend volt, de most, hogy Dobrev is ott van az első háromban, és a két ellenfele lázadozik ellene -mintha akkor, amikor még öten voltak, nem jutott volna el az agyukig, hogy a "csajnak" ki a férje - hát megint megy ezerrel a gyurcsányozás az ellenzéki térfélen. Halkan mondom, hogy a gyurcsányozós módszernek eddig még minden választáson vereség volt a jutalma.

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult, és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt, a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Szent meggyőződése egy rakás embernek - állítólag van valamiféle felmérés, hogy egymillió embernek -, ha Dobrev nyeri az előválasztás második körét, akkor Gyurcsány! És ha Gyurcsány, akkor ők '22-ben el sem mennek szavazni. Mert, ugye, nem utálják annyira Orbán rendszerét, hogy visszakérjék Gyurcsányt.

De valamiért annak a szent szűznek sem értik meg, hogy nem az Orbán-rendszert kell összevetni a Gyurcsány-rendszerrel - mert nem ő jön vissza a hatalomba -, hanem az Orbán-rendszert az összpárti összefogással, a nagykoalícióval.
Nem igazán értem, mi a franc ebben az érthetetlen?
Ti tényleg hisztek abban a baromságban, hogy Dobrev egy nagykoalíciós kormány élén képes lesz orbáni uralkodóként kormányozni, és átverni a háttérből igazgató gyurcsányi koncepciókat az összes többi résztvevőn? Tényleg?
Hisz ha csak egyik résztvevő pártot is feldühíti, és az kilép a koalícióból, jön vissza Orbán. Elképesztő ez a gyűlöletvezérelt rövidlátás!
Sajna azt kell mondjam, hogy az ellenzéki Gyurcsány-fóbiások gyűlöletben felveszik a versenyt a a kőkeményen fideszes hívekkel.

Mindamellett már azért sem értem a vergődésüket, mert ha tényleg vannak egymilliónyian, akkor egymást győzzék meg, és menjenek el az előválasztásra, szavazzanak mondjuk MZP-re, vagy ha lesz visszalépés, akkor a versenyben lévőre, oszt megoldották a problémát.

Tisztelt ellenzéki Gyurcsány-fóbiások!
Ne a szátokat tépjétek az orbáni propaganda helyett, ne a többi ellenzéki szavazót fenyegessétek azzal, hogy ha ti távolmaradtok ‘22-ben, akkor vereség lesz, hanem menjetek el előválasztani és döntsétek el a kérdést. De akkor nyomás ’22-ben is!

Én a magam nevében megígérhetem, hogy nekem - veletek ellentétben - annyira tele van a … Orbán rendszerével, hogy mindenképp ott leszek 22-ben és az összefogásra szavazok. Pont nem fog érdekelni, hogy ki a listavezető.

Még egy sajnos annyira nem rövid széljegyzet gyanánt:

Én úgy vélem, '22-ben a választás úgy lesz, hogy szavazunk az egyéni választókerületünk jelöltjére és egy országos listára. Eddig így volt, ugye?
A jelöltet már előválasztottuk, személye fix X.
Az országos listán az összefogás pártjai lesznek, ha jól vélem, egy kupacban.
Ez természetesen listát takar, de a lista a voksoláskor "árnyékban" van. A "rossz" hírem az, hogy akár Dobrev, akár MZP, akár Karácsony nyeri a miniszterelnöki 2. kört, a listán ugyanazok a nevek lesznek. Legfeljebb az első öt más sorrendben.
Aki hangos Gyurcsány, vagy Gyurcsány feleség okán nem akar elmenni voksolni, az a mostani balhézással csak előre mosakszik.
Ha a kormánykritikus erők nyernek "22-ben, utána azok a pártok fognak kormányalakítási tárgyalásokat végigvinni, akik az összefogás részei. Ha tetszik, ha nem.
Mivel az nagykoalíció lesz, hát a miniszterelnök személye korántsem akkora teljhatalom,mint most. Gyurcsány anno azt nyilatkozta, nem kíván kormányzati pozíciót betölteni.
Talán üdvösebb lenne ezt a kijelentését vele megerősíttetni, no meg mozgósítani a második körre, mintsem egymást csesztetni.

Azt csak mintegy mellékesen kérdezem, hogy akinek nem tetszik MZP és Karácsony "ámokfutása" - vagy nevezzük páros táncnak -, az biztosan DK-s?