Karácsony visszalépett Márki-Zay javára

2021-10-08 11:35 | #Karácsony Gergely #Márki-Zay Péter #Előválasztás #visszalépés

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatót tartott a Kossuth téren, ahol Karácsony bejelentette: visszalép Márki-Zay javára. Orbán Viktornak egyetlen esélye maradt a hatalomban maradásra, ha Dobrev Klára megnyeri az előválasztást és ő lesz a kormányfő kihívója - mondta Márki-Zay.

Karácsony elmondta, hogy könnyű volt neki ezt a döntést meghozni, mert jó szívvel tudja támogatni Márki-Zay Pétert, aki Hódmezővásárhelyen bizonyított.

Azonban nehéz is volt neki a döntés, mert 170.000 ember és három párt is támogatta őt, és szociáldemokrata és zöld politikusként vitái vannak Márki-Zay Péterrel.

Karácsony elmondta, hogy ki kell lépnünk a Gyurcsány-Orbán vitából, meg kell azt haladni, és erre garancia Márki-Zay Péter. Egy új Magyarország felépítése a cél és nem az, hogy Orbán vagy Gyurcsány nyer. Karácsony arra kéri a támogatóit, hogy álljanak Márki-Zay Péter mellé.

Márki-Zay elmondta, ez egy történelmi pillanat, igazi államférfinek tartja Karácsony Gergelyt, aki bebizonyította, számára a haza mindennél fontosabb.

Megígérte továbbá, hogy Karácsony Gergely politikáját is képviselni fogja. A DK megkereste Karácsonyt, de a főpolgármesternek az Orbán kormány leváltása fontosabb, mint a DK-val egyezkedni. Dobrev Klára jelöltségével nem lehet kormányt váltani.

Orbán Viktornak egyetlen esélye maradt a hatalomban maradásra, ha Dobrev Klára megnyeri az előválasztást és Ő lesz a miniszterelnök kihívója. De Dobrev egy kiváló képességű politikus, akinek helye van az egységben, de nem miniszterelnök-jelöltként.

RENDKÍVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - KARÁCSONY GERGELY ÉS MÁRKI-ZAY PÉTER INDULÁSÁRÓL‼👇

Közzétette: KPSVR – 2021. október 8., péntek