Orbán nem tudja lesz-e "Stop Márki-Zay!"

2021-10-08 18:41 | #Orbán Balázs #Karácsony Gergely #Márki-Zay Péter #Hend Csaba #Petíció

Hende Csaba azzal ütötte el a tanácstalanságot, hogy félig már eddig is sikeresek voltak, hiszen Karácsonyt megállították, már csak Gyurcsányt kell.

Tegnap este információink szerint eldőlt, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöli előválasztásról Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP). Karácsony ma ezt hivatalosan is bejelentette

A Fidesz számára ez azért is kellemetlen fordulat, mivel szeptember óta Karácsony karakter gyilkolással voltak elfoglalva, a “Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót is ezért indították.

Orbán Balázs (Fidesz-KDNP) miniszterhelyettes ma délután Szombathelyen járt, hogy bemutassa azt a Petőfi Sándor utcai épületet, ami az MCC végleges helye lesz a városban.

A sajtótájékoztató után kérdeztük meg tőle, hogy Karácsony visszalépése után tervez-e a kormány “Stop Márki-Zay Péter!” petíciót indítani.

Orbán elsőre azt mondta, hogy nem ez a helye a belpolitikai kérdéseknek, majd azzal vágta ki magát, hogy teljesen mindegy mit tesznek, úgyis Gyurcsány akarata fog érvényesülni.

Az Orbán mellett álló Hende Csaba (Fidesz-KNDP) azzal lőtte el a választ, hogy a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! félig már sikeres volt, remélhetőleg hamarosan teljesen az lesz.

Ha másra nem is Karácsony visszalépése úgy látszik arra jó volt, hogy nem várt helyzetet teremtsen a kormányoldal számára. Régen volt ilyen, az biztos.