A hatóság lecsapott a csókolózó lányok miatt!

2021-10-12 11:27 | #NMHH #csókolózó lányok #Ugytudjuk

A hatósági ellenőrzést kapott az ugytudjuk.hu a csókolózó lányok fotója miatt. Az NMHH azt vizsgálja, hogy történt-e jogsértés azzal, hogy egy fotót közültek egy szerelmespárról.

Még júliusban közölt a portál egy fotót, ami Mia Femme blogger Facebook-oldalán futott velük szembe. A képen két lány csókolózik a szombathelyi Gayer park hídján, a háttérben azzal a kormányzati progaganda plakáttal amely azt a kérdést teszi fel, hogy Ön félti a gyermekét a szexuális propagandától?

Fotó: MiaFemme Facebook-oldal

A fotó aztán az Ugytudjuk augusztusi print lapszámában is megjelent, mindössze annyi szöveggel, hogy: Szerelem a Gayer parkban. 

Ezt a számot kérte be szerkesztőségtől a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amelytől ma reggel azt a tájékoztatást kapta a lap, hogy hatósági vizsgálatot folytatnak az ügyben, ennek lezárultakor az NMHH tanácsa fog dönteni, hogy történt-e jogsértés.

Augusztusban fogadta el a Parlament a gyermekvédelmi törvény szigorítását, amely többek között megbélyegzi az azonos nemű párok megjelenítését a közbeszédben.

Az Európai Bizottság felszólító levelet küldött Magyarországnak, mert a gyermekvédelmi törvény számos uniós szabályt sért.

Még szeptemberben vizsgálta az NMHH az azóta már megszűnt Barátok Közt sorozat egyik epizódját. A testület akkor úgy döntött, nem indít eljárást az RTL Klub szolgáltatója ellen mivel a sorozat júliusi adásában látható leszbikus csókjelenet a Médiatanács véleménye szerint nem képezte a műsorszám meghatározó, lényegi elemét, fő mondanivalóját.