Majdnem elütötte az autóba beszálló anyát és gyerekét, majd megállás nélkül elhajtott a nyugdíjas

2021-10-12 09:52 | #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség #Kaposvári Rendőrkapitányság #cserbenhagyás

A tetőbe kapaszkodva az autója küszöbére ugrott fel a sértett, hogy elkerülje az ütközést.

Cserbenhagyás miatt emelt vádat a kaposváriügyészség azzal a 71 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában balesetet okozott Kaposváron, de megállás nélkül távozott a helyszínről.

A vádlott az esti órákban egy külvárosi utcában autózott. Az úttest jobb szélére húzódva várakozott egy gépjármű, amelynek nyitott bal oldali hátsó ajtaján behajolva a sértett éppen a kislányát akarta a gyermekülésbe rögzíteni. A férfi későn vette észre őket, s ugyan megpróbálta kikerülni a sértett autóját, de a szembejövő forgalom miatt mégsem tudott biztonságos oldaltávolságot tartani, és – miközben a sértett a saját autójának tetőlemezébe kapaszkodva, annak küszöbére ugrott fel – a várakozó gépjármű ajtajának ütközött.

A vétkes sofőr ugyan észlelte a balesetet, de nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A szemtanúktól kapott információk alapján azonban kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Címlapfotó: SM Főügyészség