Mészáros Lőrinc üzemelteti majd a kaposvári szállodát

2021-10-14 10:48 | #Mészáros Lőrinc #Kaposvár #4 csillagos szálloda #Opus Global #Hunguest Hotels

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. leánycége a Hunguest Hotels nyerte el a kaposvári önkormányzat négycsillagos szállodájának üzemeltetési jogát 10 évre - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A koncessziót nyílt közbeszerzési eljáráson szerezték meg, áfa nélkül évente 121 millió forintot fizetnek érte. A 120 szobás, legalább 70 munkahelyet teremtő szállodában évente 50 ezer vendégéjszakával számolnak, az önkormányzat adóbevétele több tízmillió forinttal nőhet - írták. 

A közlemény szerint a Hunguest Hotels vezérigazgatója a térség fejlődésével indokolta a fejlesztést. Détári-Szabó Ádám a közlemény szerint az ipari beruházások miatt számít az üzleti utazások felfutására, de úgy véli, hogy a környék programkínálata és a közeli fürdő vonzani fogja a családokat is. 

Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Magyarország piacvezető szállodalánca. Ausztriai, montenegrói, romániai érdekeltségeivel együtt összesen 26 saját szállodával vagy partnerhotellel rendelkezik - olvasható a társaság honlapján.

(Mészáros újabb kaposvári szerepvállalásáról a Kapos-t korábban már beszámolt.)