Kiszakadt ablak a terhesgondozóban – de ki volt a kivitelező?

2021-10-26 19:18 | #Kaposvár #Terhesgondozó #kiszakadt ablak

A Gárdonyi és a Toldi iskola energetikai beruházásai kapcsán elhíresült Szemeco Kft. újította fel a kaposvári terhesgondozót, közel 300 millió forintból. Három évet bírt az ablak, ami hatalmas csattanással szakadt ki hétfőn a reggeli rendelési időben.

2018-ban újította fel a Szemeco Kft. az épületet 300 millió forintból. Három év elteltével kizuhant a terhesgondozó lépcsőházában lévő ablak, melyről tegnap be is számoltunk. 

Szerencse, hogy éppen nem tartózkodott a lépcsőházban egyik kismama sem és a dolgozók is máshol voltak, mivel egy ekkora ablak súlyos sérülést okozhatott volna. Az ijedtségen kívül más baja nem lett senkinek.

Szakembereket kérdeztünk meg, hogy mi okozhatta a balesetet. A képek alapján mindegyikük véleménye az volt, hogy ilyen ablakokat már nem építenek be.

Az építményekre vonatkozó alapvető követelményeket az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) 50. § [1] tartalmazza. Az ablakokra és erkélyajtókra az alábbiak vonatkoznak: energiatakarékosság és hővédelem, zaj elleni védelem, mechanikai ellenállóképesség, biztonságos használat, élet- és vagyonvédelem.

Úgy tűnik, az utolsó két követelményt nem sikerült a beruházás során teljesíteni.

EZT OLVASTA MÁR?👇

Testszégyenítés felsőfokon: magyarázkodik a kaposvári blogger