Ungár: 500 ezer forintot kapjanak a szociális dolgozók

2021-10-28 15:19 | #Ungár Péter #szociális dolgozók #bérkiegészítés #LMP #Zöld

Több, mint egy éve követeli az LMP,  hogy megkapják a szociális szektorban, ami jár nekik a pluszmunkáért.

Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője sajtóközlemény juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit most változtatás nélkül közlünk.

A negyedik hullám beköszöntével sok önkormányzat, az idősotthonok és egyéb szociális intézmények járványügyi korlátozását rendeli el a védekezés első lépéseként. Ez szakmailag érthető, ugyanakkor rámutat arra, hogy mint az előző három hullámban, most is a szociális szektorban dolgozók jelentik az egyik elsőszámú védelmi vonalat a koronavírus-járvánnyal szemben.

Ennek ellenére nem kapták meg rengeteg pluszmunkájukért a szociális szektorban dolgozók az egyszeri ötszázezres bérkiegészítést. Több, mint egy éve követeli az LMP,  hogy megkapják a szociális szektorban, ami jár nekik a pluszmunkáért, ennyi idő alatt semmilyen fideszes politikus nem mondott semmilyen épeszű érvet, hogy miért nem adják meg ezt a költségvetést alig terhelő pluszbért.

Az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítés elismeri a szociális dolgozók pluszmunkáját, ami elengedhetetlen lesz hazánknak a negyedik hullám alatt is.

Ungár Péter résztulajdonos az Kpsvr.hu-t kiadó gazdasági társaságban.