„A nénikédet akard átbaszni…!”

2021-11-16 13:36 | #Gelencsér Attila #hatósági ár #480 forintos üzemanyag #Kaposvár

Így kommentálta Gelencsér Attila üzemanyagárról készült videóját az egyik hozzászóló. A benzinkutak többségét magyar kisvállalkozók üzemeltetik, akik veszteségesen tudják adni a 480 forintos, hatósági áras üzemanyagot.

EZT IS OLVASSA EL: "Sólyomszem" - írta Huszka Imre a látássérült Fejes Istvánnak

Gelencsér Attila egy videóban büszkélkedett el arról, hogy a kormány 480 forintra csökkentette a brutálisan megemelkedett üzemanyagárakat. Gelencsér kiemelte, hogy nyugaton nem ritka a 600-700 forintos ár, de nálunk a kormánynak köszönhetően csak 480 forint. A képviselő azt állítja, hogy a kormány megállította a határnál 600-700 forintos üzemanyagárat.

A hozzászólók szerint Gelencsér hazudik, amit nem hagytak szó nélkül:

„egy multinak nem fog gondot okozni ha nem keres ezen pénzt. Viszont egy falusi magánüzemeltetésű benzinkút hogy fogja ezt túlélni? Érdekes, hogy nem valamelyik adótartalmat csökkentette a kormány, hanem megint más f@szával veri a csalánt és döngeti mellét.”

„Azt viszed le 480-ra, amit pàr hèt alatt felvittèl 540-re. Ès mèg tapsoltatod magad??? Làtszatra cseles,ügyes húzàs. De amúgy meg a nènikèdet akard àtbaszni az effèle húzàsokkal,hogy ennyit adsz meg annyit adsz. Àtlàtszó,te tróger”

A nyugati példára is válaszoltak a hozzászólók:

„Igen,de Nyugaton mások a fizetések is,mint Magyarországon!”

„Gondolom Gelencsér Úr valami komolyabb filmben is szerepelni fog ha már ennyire ajnározza ezt a sok földi jót amit itt hirdet . Azt miért nem reklámozza , hogy Európa legkevesebb fizetését adják a dolgozóknak és a legmagasabb adókkal ?”

A kiskereskedőkön csattan az ostor a hatósági áras üzemanyag miatt – írja a szabadeuropa.hu. A kutak többsége franchise-rendszerben üzemel, magyar vállalkozók működtetik valamelyik nagyobb olajtársaság megbízásából. Az olajtársaság nagykereskedelmi áron adja nekik az üzemanyagot, melynek árát nem korlátozta a kormány, így a kiskereskedők nyelik le veszteséget.

 „Egy-két forintos árrés marad az üzemanyagokon, az áramszámlát tudom majd kifizetni belőle. Hogy miből lesz fizetésük az alkalmazottaimnak, azt nem tudom” – nyilatkozta a portálnak egy Heves megyei benzinkút üzemeltetője. 

A kormány tehát a magyar vállalkozásokkal fizetteti ki a választások előtti kampányfogásnak is felfogható 480 forintos üzemanyagárat.

EZT IS OLVASSA EL: "Sólyomszem" - írta Huszka Imre a látássérült Fejes Istvánnak