Koronavírus – Félretájékoztat a kaposvári önkormányzat oldala

2021-11-18 13:29 | #Kaposvár #Koronavírus #kaposvári önkormányzat #félretájékoztatás

Az önkormányzat hivatalos koronavírus portálján utoljára július 22-én jelent meg egy tájékoztató, hogy vége a harmadik hullámnak, és remélik negyedik pedig nem is lesz. Lett! Az oldalon nincsenek naprakész adatok, pedig ezt írják: „Hiteles és naprakész információk a koronavírusról”.

A negyedik hullám itt van, de a kaposvári önkormányzat nem tartja fontosnak, hogy tájékoztatás céljából újra frissítse az erre létrehozott oldalát. Bár azt írják, hogy hiteles és naprakész információk vannak az oldalon, ez láthatóan nem igaz. Mivel az adatok alatt nincs dátum, így aki megnézi a honlapot az azt hiheti, az ott szereplő adatok valóban naprakészek.

forrás: https://koronavirus.kaposvar.hu/

Ezzel szemben a hiteles adatok 2021.11.18-án: 987.199 fertőzött, 833.416 gyógyult, 54.312 hatósági házi karanténban, 7.954.654 mintavétel, 32.645 elhunyt.

A július 22-i tájékoztató, az oldalon található adatokhoz hasonlóan, sem naprakész, melyben az olvasható, hogy Magyarországon és Kaposváron magas az átoltottság. Ez olyannyira nem igaz, hogy 26 európai ország közül csak a 18-adikak vagyunk átoltottság szempontjából, ahogy az alábbi ábra is mutatja:

forrás: portfolio.hu

A kaposvári Fidesz által is sokszor ostorozott “hanyatló” nyugaton, már mindegyik ország bőven előttünk jár átoltottság tekintetében. Miközben a kaposváriakkal is próbálják elhitetni, hogy “világbajnokok” vagyunk az oltás terén, addig a valóság teljesen más képet mutat.

A kaposvári városvezetésnek, úgy tűnik, csak addig volt fontos a lakosság tájékoztatása, amíg pozitív, kampányszerű híreket lehetett közölni. Már nem fontos, hogy Európa utolsó harmadába kerültünk az átoltottság szempontjából és se a kormány se Kaposvár nem próbál hatékony eszközöket bevetni, hogy többen oltassák be magukat.