Mise alatt lopta meg a papot, aki korábban segített neki

2021-11-18 10:10 | #lopás #paplak #hajléktalan #besurranó

Az egyik hívő buktatta le a paplakba besurranó hajléktalant.

Szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás miatt emelt vádat a nagyatádi ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki mise alatt besurrant a nagyatádi plébániára és készpénzt lopott.

A vád szerint a hajléktalan férfi 2020 novemberében az esti mise után a templomban megkereste a plébánost és 2 ezer forintot kért kölcsön az atyától arra hivatkozva, hogy nincs pénze buszjegyre és nem tud haza utazni. A pap megsajnálta a vádlottat, átadta a kért összeget azzal, ha lesz pénze, küldje el a plébániára.

A férfi a következő napokban is megjelent a templomban, részt vett a misén, azonban az egyik szertartás alatt felállt, de nem hagyta el a templomot, hanem az azzal egybeépített papi lakrész felé vette az irányt. Az atya szobáiban kutatni kezdett, ám csak némi készpénzt tudott magához venni, mert az egyik hívő követte és távozásra szólította fel.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiartában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

 

Címlapfotó: SM Főügyészség