Úgy megverte féléves kisgyerekét az apa, hogy a babának eltört a koponyacsontja

2021-11-19 10:27 | #gyermekbántalmazás #súlyos testi sértés #Kaposvári Rendőrkapitányság

Az anya látta a bántalmazást, mégis csak napokkal később vitte orvoshoz a csecsemőt.

A kaposvári rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves, helybéli férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta féléves kisgyerekét, hogy a babának eltört a koponyacsontja.

Az ügy adatai alapján a férfi november 11-én napközben otthonában tartózkodott élettársával és a 6 és fél hónapos kisbabájukkal. Miközben az anya magukra hagyta őket, hogy tápszert készítsen, a gyermek sírására annyira felidegesítette a pihenni vágyó férfit, hogy ököllel többször is megütötte a csecsemőt. Az időközben visszaérkező anya a bántalmazást maga is látta, de a gyermeket ennek ellenére is csak napokkal később vitte orvoshoz. A vizsgálat során kiderült, hogy a babának súlyos sérülései vannak, eltörött a koponyacsontja.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy nem ez volt az első ilyen bántalmazás. Három hónappal korábban egyszer már megütötte az apa a gyermeket, de a 25 éves nő ekkor - a csecsemő látható sérülése ellenére - sem fordult orvoshoz. A rendőrök november 18-án kiskorú veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt mindkét szülőt kihallgatták. Az apát továbbá súlyos testi sértés elkövetésével is gyanúsítják: B. Tibort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, P. Klaudiával szemben szabadlábon hagyása mellett folyik a büntetőeljárás.