Eltörte egy kötekedő, részeg férfi felkarját a kaposvári pályaudvar biztonsági őre

2021-11-22 10:30 | #súlyos testi sértés #kaposvári vasútállomás #csonttörés #biztonsági őr #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség

Az ittas férfi előbb egy pofont kapott, majd, miután beszólt a vádlottnak, az földre vitte és kötszer, ököllel arcon ütötte.

Súlyos testi sértés miatt emelt vádat kaposvári ügyészség egy 63 éves férfi ellen, aki biztonsági őrként okozott súlyos sérülést a felszólításaira szidalmakkal felelő ittas férfinak. 

A vádlott biztonsági őrként dolgozott a pályaudvaron, amikor felfigyelt a váróteremeben ittas állapotban hangoskodó két férfira, akik között azért alakult ki vita, mert a sértett nem akart barátjával kártyázni, s kiverte a paklit társa kezéből. A biztonsági őr ekkor egy kisebb pofon kíséretében felszólította a sértettet, hogy a hangoskodást fejezze be és szedje össze a szétszórt kártyalapokat. A részeg erre káromkodva szidalmazni kezdte a vádlottat, aki bedühödött, a ruháját megragadva földre vitte a rúgkapáló sértettet, s kétszer ököllel arcon ütötte. A sértett ezután elhagyta a várótermet, később azonban kiderült, hogy a bántalmazás következtében súlyos sérülése keletkezett: eltört a felkarcsontja.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt. 

 

Címlapfotó: SM Főügyészség