Ököllel arcon ütötte az ápolót a fiatal nő, mert nem volt megelégedve az ellátásával

2021-11-25 10:17 | #Marcali Járási Ügyészség #Marcali Járásbíróság #közfeladatot ellátó személy elleni erőszak #pánikroham

Nehezményezte, hogy az egészségügyi dolgozó nem volt hajlandó helyette telefonálni.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot a marcali ügyészség azzal a 23 éves nővel szemben, aki vágott sebének ellátását követően a kórházból való távozáskor ököllel arcon ütötte az egészségügyi dolgozót.

A vád szerint a fiatal nő 2020 novemberének egyik estéjén egy törött pohárral elvágta kezét, ezért a bement a marcali kórházba. Egy egyébként mentőtisztként dolgozó, de aznap ügyeletet ellátó sértett fogadta, majd az ügyeletes orvos varrta össze sebét. A seb ellátását követően az évek óta pánikbetegséggel küzdő vádlott tünetei felerősödtek, pánikrohama volt, amit a sértett és több dolgozó sikeresen kezelt. Amikor ellátása befejeződött, a sértett közölte vele, hogy kérése ellenére nem fogják értesíteni szüleit, hiszen már ő is képes telefonálni. A fiatal nő fel is hívta szüleit, akik a kórházba siettek, ám ekkor a vádlottnak újra pánikrohama lett, melynek során a szülei értesítésének mellőzését is sérelmezte, s miközben az ápoló felsegítette a kerekesszékből, „ezzel még tartozom” kijelentéssel ököllel megütötte arcán.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.