Gelencsér átadta a kerékpárutat, de az nem is létezik

2021-11-27 19:49 | #Kaposhomok #Gelencsér Attila #Kaposvár #kerékpározás #kerékpárút #pályázat

Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke fideszes országgyűlési képviselője, Facebook oldalán közzétette, hogy Kaposhomokon átadott 4,5 km kerékpárutat. Kiderült, semmilyen kerékpárút nem épült Kaposhomokon.

 

A helyiek is keresik az átadott kerékpárutat, de eddig még nem találták meg. Hallották, hogy azt is átadta a képviselő november 20-án, de tanácstalanok voltak, mikor kérdeztük tőlük, mutassák meg hol épült.

Kiderült, a 60 milliós beruházás keretében kihelyeztek néhány alumínium táblát az autóút mellé, hogy kerékpározható szakaszról van szó. Gelencsér ezt adta el a Facebookon kerékpárútként.

Megtaláltuk Kaposhomok weboldalán a pályázatot, amiből kiderül, szó sem volt kerékpárútról. A projekt bemutatásában csak 4,4 km kerépkározható létesítmény kijelöléséről van szó, nem kerékpárút építésről. Ez, az autóút mellé kihelyezett táblákkal meg is valósult, amennyiben a kátyús, töredezett út kerékpározható létesítménynek számít. 

A buszforduló és a hozzá tartozó járdaszigetek valóban le lettek térkövezve. Ez a körülbelül 200 négyzetméter térkövezés és az autóút mellé kihelyezett táblák kerültek közel 60 millió forintba. Azért csak közel, mivel a projekt részeként kommunikációs kampányt is kell indítani a kaposhomoki lakosoknak, hogy kerékpározzanak.