Döntöttek: lesz melegellenes népszavazás

2021-11-30 15:20 | #homofób népszavazás #melegellenes népszavazás #Orbán Viktor #22-es választás #Kaposvár

Több mint 12 és fél milliárd forintba fog kerülni és hivatalosan gyermekvédelmi népszavazásnak mondják. Mutatjuk a kérdéseket.

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által által gyermekvédelminek nevezett népszavazást, írja az MTI. Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak.

Az országgyűlési határozat négy kérdést tartalmaz.

Ezek a következők:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A határozat tartalmazza azt is, hogy ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12,6 milliárd forint.

Mint ismert, július 21-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy "gyermekvédelmi" népszavazást kezdeményez a kormány, a Nemzeti Választási Bizottság kilenc nappal később a összes népszavazási kérdést pedig hitelesítette is.

A kormány eredetileg 5 kérdésről kezdeményezett referendumot, de a "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?" címűt a Kúria megsemmisítette.

forrás: ugytudjuk.hu