Kimaxolta a talált bankkártyát a csaló páros

2021-11-30 08:43 | #csalás #Balatonlelle #Fonyód #Kaposvári Járásbíróság #Kaposvári Járási Ügyészség

Egy óra alatt nyolcszor fizettek vele, az egyik boltban gyanús lett, hogy darabonként mennek a kasszához a ruhákkal.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és jogtalan elsajátítás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség két budapesti fiatallal – egy nővel és egy férfival - szemben, akik egy talált bankkártyával végrehajtott gyors vásárlásokkal okoztak kárt a sértettnek.   

A vádlottak júliusban érkeztek Balatonlellére, ahol a nő az egyik nap talált egy pénztárcát, benne készpénzzel és bankkártyával. A páros rögtön gyors költekezésbe kezdett: a nő egy órán alatt összesen nyolcszor fizetett a bankkártyával, kihasználva, hogy meghatározott összeg alatt nem volt szükség PIN-kódra. Kozmetikai cikkeket, dohányárut, divatékszereket, pénztárcát és táskát is vásárolt, melyeknél több esetben a férfi is vele volt, aki bűnsegédként működött közre a bűncselekmény elkövetésében. A nő a jogtalan elsajátítással 65 ezer, míg a bankkártyával visszaélve 52 ezer forint kárt okozott, s csak azért nem többet, mert a sértett – miután észrevette értékei elvesztését – azonnal intézkedett a bankkártya letiltásáról. Ekkor a vádlottak éppen egy ruhaboltban vásároltak, ahol a bolt üzemeltetőjének gyanús lett, hogy a páros a ruhadarabokat külön-külön fizeti ki, ezért amikor az utolsó vásárlást elutasította a bank, megpróbálta visszatartani a vádlottakat. Ő ugyan nem járt sikerrel, de a fonyódi rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő, és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottakkal szemben börtönbüntetésre tett indítványt.

 

Címlapfotó: SM Főügyészség