Fizess, vagy levágjuk a fejedet! És a volt férjedét is!

2022-01-06 09:22 | #Siófoki Rendőrkapitányság #Siófoki Járási Ügyészség #zsarolás #kábítószer birtoklása

Zsarolásba torkollott a 19 éves férfi és partnere szakítása.

Súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy férfi ellen, aki hónapokon keresztül azzal fenyegette korábbi barátnőjét, hogy őt és volt férjét is megöli, ha nem fizetnek neki.

A 19 éves vádlott és a sértett kapcsolata 2021 januárjában megromlott, ám amikor a nő szakítani akart, a férfi közölte, ezt csak akkor hajlandó elfogadni, ha az asszony és a volt férje fizetnek neki félmillió forintot. Hogy követelésének nyomatékot adjon, a vádlott megfenyegette korábbi barátnőjét, ha nem fizetnek, akkor ő vagy az ismerősei „elkapják és megverik” a sértettet és a volt férjét, illetve „levágják a fejüket”.

Az félmillió átvételét követően a vádlott 2021 márciusában ismételten megkereste volt barátnőjét, akitől ekkor már kétmillió forintot követelt a kapcsolatuk végleges megszüntetése fejében. A nő ezt már nem volt hajlandó kifizetni, feljelentést tett a rendőrségen, a siófoki nyomozók pedig rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a zsarolót. Mivel a vádlottal szemben az előállítását követően alkalmazott drogteszt több hatóanyagra is pozitív jelzést adott, a férfinek a zsaroláson túlmenően kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt.