Tudják hányszor szólalt fel Gelencsér közel 80 milláért?

2022-01-09 19:48 | #Kaposvár #Gelencsér Attila #Keresztes L. Lóránt #LMP #Fidesz #felszólalás #Parlament

Nem? Akkor itt egy meglepő adat: 6.666.666 forintba került az adófizetőknek egy Gelencsér Attila felszólalás.

A parlament.hu adatai szerint a 2018 óta tartó ciklusban eddig 12-szer szólalt fel Gelencsér Attila, a Fidesz-KDNP kaposvári országgyűlési képviselője, a Parlamentben. A 2022-es választásokig közel bruttó 80 milliót fog keresni Gelencsér ebben a parlamenti ciklusban az adófizetők pénzéből. Ehhez képest mindössze 12 felszólalást teljesített a fideszes képviselő.

Ha levetítjük a képviselő parlamenti jövedelmét egy felszólalásra, akkor látható, hogy közel 7 millió forintba került a kaposváriaknak is egy Gelencsér felszólalás.

A 2021-es évben legtöbb alkalommal a KDNP-s Rétvári Bence szólalt fel, aki 237 alkalommal emelkedett szólásra, így több mint 12 órát beszélt. Felszólalásait leginkább az ellenzéki képviselők által feltett kérdésekre adott válaszadások gyarapították.

Őt követi második helyen dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője, aki 153 alkalommal szólalt fel és 11 óra 34 percet beszélt az országház üléstermében. A képviselő kiemelten sokat foglalkozott a Paks II. beruházásával, valamint Baranya megyével és Pécs városával.

Az LMP pécsi képviselője csak ebben az évben több, mint 12-szer többször szólalt fel, mint Gelencsér Attila 2018 óta összesen.