Márki-Zay: Orbán-féle gazdagok svájci magánklinikái

2022-01-10 10:54 | #Márki-Zay Péter #miniszterelnök-jelölt #Politika #Orbán Viktor

Márki-Zay Péter egészségüggyel kapcsolatos kérdésekre válaszolt, mikor megemlítette Orbán Viktor svájci magánklinikáját, de nem a miniszterelnök konkrét kezelésére akart utalni.

A minap Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egészségüggyel kapcsolatos kérdésekre válaszolt, ezek közül az egyik az volt, hogy „mit fejlesztene az ellenzék?” Erre válaszolta azt, hogy „az állami egészségügyet akarják fejleszteni, és nem Orbán grazi magánklinikás útjait biztosítani”, amivel erősen úgy tűnt, hogy a miniszterelnökkel kapcsolatos, évek óta köröző álhírre-konteóra utalt.

A Telex most megkérdezte MZP kampánycsapatát, hogy mégis mire gondolt pontosan a miniszterelnök-jelölt. A válaszuk szerint Orbán Viktor „egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral”.

Azt is írta a válaszban a lap szerint, hogy a „magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban a Fidesz kiváltságosok vezetőjeként ő megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbellaig. A kérdésében idézett mondat a miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért azon vállalását tükrözi, hogy a kormánybuktatás után mindenki számára biztosítani kell a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz.”

A válaszban kifejtették még, hogy a Fidesz tudatosan züllesztette le az egészségügyet az elmúlt évtizedben.

 

Forrás: ugytudjuk.hu