Választás: 2022. április 3.

2022-01-11 19:41 | #22-es választás #április 3. #Áder János #Politika

Ez a legkorábbi időpont. Az is eldőlt, hogy egy napon lesz a gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób népszavazással.

"Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését. Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.

E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki."

- olvasható Áder János keh.hu-n közzétett nyilatkozatában.

Áder arról is döntött, hogy ugyanezen a napon, április 3-án lesz a gyermekvédelminek nevezett népszavazás, amit az Országgyűlés november 30-án szavazott meg, és ami az alábbi négy kérdést fogja tartalmazni:
 

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
     
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
     
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
     
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”

 

Borítókép: Illés Tibor/MTI

Forrás: ugytudjuk.hu