Orbán idézett: "...aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét."

2022-01-14 08:37 |

Egy hónap után ismét a Kossuth Rádióban beszélt a miniszterelnök. Szóba kerültek a pedofilok, az oltási akció hét és persze a csirkefarhát is.

A műfajilag interjúnak minősűlő beszélgetés során Orbán Viktor többek között az oltási akciókról, inflációról és persze az élelmiszerárstoppról is beszélt.

Közölte: bár a vakcina az "aduász" a delta és az omikron ellen, ennek ellenére senki ne bízza el magát azért, mert utóbbi gyengébbnek tűnik. 

Éppen ezért januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciót tartanak: ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül lehet kérni az oltást a szakrendelőkben és az oltási pontokon.

Hozzátette: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

Beszélt az utóbbi napok kormányzati csodafegyveréről is. Mint mondta: a szerb példát nézték meg az élelmiszerek árának befagyasztásáról, hiszen "tanulni sohasem szégyen".

A miniszterelnök szerint a boltoknak mindig kötelező lesz ezeket a termékeket a polcokon tartani. Hozzátette: ellenőrizni és büntetni is fognak, ha ezt nem tartják be. 

Mint mondta: „ezt a nehezebb inflációs időszakot ezzel kibekkeljük”.

Az ijedősebbek megnyugtatására közölte: a kormány felkészült arra, hogy Brüsszellel szemben megvédjük a magyar élelmiszerárstopot, mert "ott másképp gondolkodnak, mint itt". 

Természetesen az ellenzék is megkapta, ami jár nekik: ők ugyanis "annyit sem tudtak mondani, hogy ez jó".

Előkerült a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is. Ennek kapcsán a miniszterelnök közölte:

A gyerek nevelése a szülő joga, „mindegy, hogy homo vagy hetero”. A miniszterelnök szerint fontos a szülő segítsége és nem szabad hagyni, hogy beférkőzzön az iskolákba a propaganda (mármint az LMBTQ és Brüsszel, a kormányzati már ott van).

Megerősítette: nem ok nélkül nevezik pedofiltörvénynek a törvényt. Mint mondta: a gyerekek sokszor ki vannak téve a pedofiloknak. 

Emlékeztetett: a minap egy több száz fős pedofílhálózat bukott le Németországban, ám mint hozzátette:

"El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét"

 

Forrás: ugytudjuk.hu