Osztrák, cseh és török rendőrök jönnek a déli határhoz és kapunk egy csomó határvédelmi eszközt Ausztriától

Kpsvr 2022-07-29 12:47:00
A Kurier osztrák lap szerint osztrák rendőri küldöttség járt nemrég Mórahalmon, akik saját szemükkel is látták, hogy a migránsok köveket, botokat dobálnak a kerítésen át, és egy rendőrautót is megrongáltak.

Osztrák-magyar-szerb hármas megerősített határvédelmi együttműködésről született egy hete megállapodás Bécsben – olvasható az osztrák belügyminisztérium közleményében, amit több osztrák lap is közölt.

A közlemény szerint Ausztria, Magyarország és Szerbia a nyár folyamán az eddigieknél is szorosabban együttműködik a határellenőrzésében. Ausztria támogatja a

magyar és a szerb rendőrséget egy „embercsempészet elleni munkacsoport"

felállításában. Ennek keretében olyan modern eszközöket juttat a két másik országnak, mint hőkamerák, terepjárók, drónok és hőkamerás buszok, amikkel a korábbi közös műveleteket „hatékonyabbá lehet tenni".

A közlemény alapján több cikk született az osztrák médiában, a Kurier például még azt is leírta, hogy nemrég osztrák rendőri delegáció utazott Magyarországra, és a tagjai Mórahalomnál meglátogatták a szerb-magyar határt, ahol „romlik a helyzet”, és erről maguk is meggyőződhettek, amikor

migránsok kövekkel, botokkal dobálták meg az ott szolgálatot teljesítő magyar rendőröket akiknek megrongálódott az autójuk.

A lap szerint egyébként hamarosan 50 osztrák, 40 cseh és 50 török rendőr érkezik majd a határ megerősített védelmére. A lap Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozva azt írja, csak júniusban több mint százezren próbálkoztak a határ illegális átlépésével.

Szerbiában az Euronews szerb adása számolt be az együttműködésről, alapvetően az osztrák belügyminisztérium közleményét felhasználva.

Pedig februárban egyszer már látványosan pózoltak a hozzánk érkező cseh rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen, és Mihálffy Béla, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje biztosította személyesen a helyieket az MTI tudósítása szerint, hogy „a kormány bizonyította, odafigyel az ott élő emberekre, minden támogatást megad, hogy biztonságban érezzék magukat”.

 

Borítókép: Bőr Benedek / Wikimedia Commons

Via Azonnali.hu

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.