#blog

Ha nagy a baj a vidék miért nem kell?

Világjárvány van. A tegnapi napon 3806 embernél mutatták ki a fertőzést, 7718 betegből 656-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő, és mi vidéken csak ülünk, pedig segíteni akarunk. Véleménycikk következik.

Gömbös Patrik a Kaposvári Egyetem beolvasztásáról

A kormánypártok gazdasági érdekek mentén már elég hosszú ideje csűrik-csavarják a felsőoktatást. Én is úgy látom, hogy volna rajta mit változtatni, viszont én elsősorban az oktatási módszerekre és a hallgatók zavartalan tanulására, megélhetésére koncentrálnék. 

Erős vár Kaposvár

Nagy kár, hogy ennyire mélyen van, nem találnak rá a vadkacsák. Hozok majd bele halat. Csend van alant. Szél sem fodrozza a békalencse borította víztükröt. nem hull alá ... semmi nem hull.

Éljen május elseje

Éljen? ... Felőlem. Mára már, csak annyi maradt belőle amennyi itt van a tányéron. Nekem ennyi. Ennyi is csak azért, mert ragaszkodtam hozzá.

Bezártság témahiányt szül

Biztosan élnek még rajtam kívül is olyanok, akik emlékeznek rá, hogy mit is ünnepeltünk anno április negyedikén? 
 

Farkasszemet néznek

Egészen elképesztő történet. Kétfejű, három szemű farkast fényképezett egy kóbor vándor az Északi-középhegységben.

Az "égi áldás" áldásos?

Anomália? Beszéljünk kicsit az időjárás furcsaságairól? Bevallom, nem kérdeztem komolyan. Én úgyis arról beszélek. A képről. Ma fotóztam le, pedig a havazás másnapján, vagy tán harmadnap, észrevettem.

Apokalipszis - Armageddon

És mondá az úr, s lészen a fejekben őskáosz. Úgy érzem, nem lészen apokalipszis, "valaminek a felfedése, feltárása", nem lészen mert egyeseknek nem érdeke a történések feltárása, megy a ködösítés. Meggyes József írása.

Média genyák (az áldozatoknak nincs joga)

A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt K. Csenge feltételezett gyilkosának tárgyalásán, az áldozat édesanyjáról készült felvételek kapcsán született az írás.

Szegény országunk

Nézem a tévét és rácsodákozom. A passzív házról szól a híradós riport, hogy milyen ésszerű, milyen környezetbarát és takarékos, meg is térül az ára tíz év alatt. Potom 4-500 ezer a négyzetméterenkénti ára, ami közel van az egyéb ingatlanárakhoz. Ahogy a kamera távolodik, egy modern palota képét látom. Kiakadtam.