#kaposvar

Alfahímek és vezérnők – Nőuralom Kaposváron?

Gender-mozgalmaktól hangos a világ. A női egyenjogúságért folytatott küzdelem lassanként célba ér. Sokak szerint célt tévesztett. A női és férfi egyenjogúság kétségtelenül közel került az optimálishoz, azonban tapasztalhatók a disszonanciák is.

Vasárnap EP-választás: megmutatjuk, hogyan szavazhat, mire kell figyelnie

Magyarországon május 26-án, vasárnap tartják az európai parlamenti választásokat, szavazni reggel hat és este hét óra között lehet. Az EP-választás idehaza egyfordulós, listás szavazás, melyen csak pártok indulhatnak. Magyarország 21 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, a helyeket a pártlistákra leadott szavazatok száma alapján határozzák meg.

Átrendszámozás házilag

Taranyi településén fogták el a rendőrök a helyi lakost, aki egy másik jármű rendszámát használva vezetett.

Szálló por és hangos zaj: bontják a szerpentint – GALÉRIA

Teljes erővel bontják a donneri felüljáró szerpentinjét a Petőfi téren. A tetőt már teljesen lebontották, már a tartóoszlopokat is elkezdték szétfúrni. A bontásnak köszönhetően mindenfelé törmelék és por száll a levegőben, a gépek zaja pedig időnként fülsüketítő, de legalább láthatóan haladnak a munkával. Az új szerpentin és felüljáró szeptember végére lesz kész.

Idősek szódapénzét lopta el

A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 35 éves kaposmérői férfit, aki falubéli – jellemzően idős – sértettektől lopta el a szódavízre kapuban hagyott pénzüket.

Itt az utolsó esélyünk a klímaváltozás megállítására

Sajttájékoztatót tartott az LMP kedd délután a Kossuth téren az EP-választás fontosságáról és a klímaváltozás megakadályozásáról. Az eseményen részt vett Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője és Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő.

Miért ázott be három iskola? Semmi közötök hozzá!

Két héttel ezelőtt kereste fel a KPSVR.hu szerkesztősége a Szemeco Kft.-t a Gárdonyi és a Toldi iskola beázásával kapcsolatban, mivel mindkét iskolán ez a cég végzett felújításokat. Válaszokat azóta sem kaptunk kérdéseinkre. Ahogy a szerkesztőségünknek, úgy Kaposvár lakosainak sincsen semmiféle rálátása a cég tevékenységére és munkájára, csupán baklövéseinek végtermékét tapasztalhatjuk meg, az iskolák diákjai és tanárai a saját bőrükön. Azonban a Szemeco Kft. mindezek ellenére is tovább élvezi a kaposvári városvezetés bizalmát, sőt, általában a kötbért is megússza.

A koncertszervező nem tudott Gelencsér akciójáról

Az Ákos-turnét szervező Székedli és Tóth Kft. már egy hónappal ezelőtt kiküldte a jegyekkel kapcsolatos promócióját a kaposvári intézményeknek és cégeknek, Gelencsér Attila mégis saját „akciójaként” küldte ki a szervezők kedvezményét.

Gelencsér kedvezményes Ákos belépőket kínálgat

Nincs még jegye a szombat esti Ákos koncertre? Semmi gond, sőt, Gelencsér Attila, Kaposvár Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjének segítségével még 3000 forintot is spórolhatnak a belépőn!

Veszélyes hulladék ázik hetek óta a Toldi iskola udvarában!

Egy héttel ezelőtt számolt be a KPSVR.hu a Gárdonyi és Toldi iskola beázásáról. A Gárdonyi iskola tanulóit és tanárait átmenekítették a Klebersberg kollégiumba, ahol folytathatják majd az oktatást, a Toldisok viszont a mai napig ott áznak az iskolájukban. De nem csak a diákok, hanem a tetőről leszedett hulladék is hetek óta ázik az iskola udvarában: többek között a veszélyes hulladéknak számító kátrány, és egyéb építési anyagok, mint az üveggyapot és a hungarocell.

Bíróság elé állt a segesdi templomfosztogató

Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 35 éves kiskunhalasi férfit, aki egy templomfelújítás során lopott el vallási témájú antik könyveket és tárgyakat. Az esetről a KPSVR.hu már korábban beszámolt.

A Tesco egyik biztonsági őre gumibottal vert egy férfit

Teljes erővel vert egy földön fekvő férfit a Tesco egyik vagyonőre hétfő délelőtt. Az esetet egy kaposvári járókelő videón örökítette meg a parkolóból, majd a felvételt elküldte az RTL Klubnak. A videón jól látszik, ahogy a földön fekvő férfi védekezni próbál, de az őr tovább ütlegeli.

Szeméremsértés gyógymasszázs közben a kórházban?

- Ha a történtekre gondolok, elfog a hányinger, nagyon nehéz róla beszélnem még mindig - kezdte a beszélgetést a nő, akit annyira sokkoltak a történtek, hogy először nem is akarta elhinni, hogy zaklatás áldozata lett. – Eleinte arra gondoltam, biztos csak bemagyarázom magamnak a történteket és csak véletlen volt az egész ügy.
Végül mégis feljelentést tett és bírósági per kerekedett az esetből.

Sok kaposvári utas panaszkodik

A KPSVR.hu egyik olvasója jelezte szerkesztőségünknek, hogy már régebb óta nem működik az egyik legforgalmasabb buszmegállóban, a Füredi csomópontban, az elektromos járatjelző tábla. 

Házi bombákat gyártott, és radioaktív anyagokat gyűjtött egy kaposvári vegyész, engedély nélkül

A Kaposvári Járási Ügyészség robbanóanyag engedély nélküli készítéséve-megszerzésével elkövetett, robbanóanyaggal való visszaélés bűntette és radioaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves kaposvári férfival szemben, aki engedély nélkül tartott az otthonában nagyrészt általa készített robbanóanyagokat, illetőleg engedély nélkül radioaktív vegyszert is megszerzett. 

Kisgyerekektől és kisállatoktól volt hangos a Corso – GALÉRIA

Játszóházzal, arcfestéssel, játszóházzal és kisállat simogatóval várták a családokat a Corsoban vasárnap. Aranyos kisállatok és vidám gyerekek tették még szebbé az amúgy is kellemes vasárnap délutánt a bevásárlóközpontban. A játszóház néhány a KPSVR.hu is megörökítette.

Feljutott a Rákóczi! Öt év után ismét az első osztályban a kaposvári zöld-fehérek

Története során ötödik alkalommal jutott fel a legmagasabb osztályba a Kaposvári Rákóczi labdarúgó-csapata. A zöld-fehérek vasárnap délután 5-2-re győztek Dorogon, s így egy fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt bizonyossá vált, hogy az Vasas nem érheti utol pontszámban Waltner Róbert együttesét, mely így a Zalaegerszeg mögött második helyen zár az NB II-ben.

A halál hírnöke is beköltözött Kaposvárra – GALÉRIA

Az időjárást nézve nem csoda, hogy összekeverte valaki a tavaszt az ősszel és halloweeni hangulatot csempészett a belváros egyik eldugott pontjába. Az Irányi Dániel utca és a Teleki utca között, a panelházak mögött, a kihalt garázsok és üres üzlethelyiségek közé fészkelte be magát a halál apró hírnöke.

Rekordpontyot fogtak a Desedában

Kifogták az idei év legnagyobb pontyát a Desedából. A szerencsés horgász, Kálmán Béla értesítette a halőri ügyeletet, így a helyszínen hitelesíteni tudták a fogást. A mérlegeléskor a hal pontosan 17 kilogrammot nyomott, majd a fényképezés után azonnal visszaengedték a tóba.

Rejtélyes ok állhat a desedai halpusztulás hátterében

Rendkívüli gyűlést szerveztek a desedai halpusztulással kapcsolatban a tónál, pénteken. Az eseményen részt vett a Kaposvári Sporthorgász Egyesület, a PSZP, Herczeg Attila, a városgondnokság vezetője és a helyi horgászok.

Gazdit keresek – Bruno

Van egy kis szeretetgombócunk, aki ráadásul puha bundával, csillogó kis gombszemekkel, plüsspofival, és rendkívüli jellemmel is rendelkezik! Talán a gólya hozta, vagy a fellegekből pottyant az utcára, nem tudni - egyszer csak ott volt, és egy kedves család megtalálta.

Öt embernek adott el cannabist, 4 év börtönre ítélték

A Fonyódi Járásbíróság 4 év börtönbüntetésre ítélt egy 40 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. A vádlott ismeretlen személytől cannabist tartalmazó kábítószert vásárolt, hogy azt továbbértékesítse.